Birleşik Tehdit Yönetiminde Yeni Dönem
Hızla gelişen ve farklı alanlara yayılan güvenlik tehditlerine karşı tam güvenlik için kurumların güvenlik duvarından antivirüse, web filtrelemeden saldırı önleme sistemine geniş bir yelpazede tedbirler almaları gerekiyor. Yetişmiş bilgi güvenliği ekipleri bulunan kurumlar, güvenliğin farklı alanlarında, farklı üreticilerin çözümlerini bir arada kullanmayı tercih edebilirken, yönetim avantajları nedeniyle tek bir güvenlik cihazı ile tüm güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak isteyen kurumlar bütünleşik güvenlik çözümlerine yöneliyorlar.
Bilgi güvenliğinde dünya lideri Check Point’in 2007 yılı yeniliklerinden biri olan birleşik tehdit yönetimi cihazı UTM-1, çok sayıda güvenlik teknolojisini tek bir platformda bir araya getirerek, orta ve büyük ölçekli kurumların farklı tehditlere karşı tam güvenlik ihtiyacını tek başına karşılıyor. Check Point UTM-1 Güvenlik Duvarı (Firewall) Saldırı Önleme Sistemi (IPS) Antivirüs Ağgeçidi Web Filtreleme Antispyware VPN (IPSec ve SSL) Web Uygulama Güvenlik Duvarı (Web Application Firewall)
çözümlerini tek bir cihazla sunuyor.
Güvenlik duvarı, saldırı önleme sistemi, antivirüs ağgeçidi, web filtreleme, antispyware, IPSec ve SSL VPN gibi entegre güvenlik özellikleri ile geleneksel güvenlik tehditlerine karşı koruma sağlayan UTM-1 ayrıca web sunucularını çeşitli tehditlere karşı koruyan web uygulama güvenlik duvarının yanısıra, VoIP, IM (anlık mesajlaşma) ve P2P uygulamalarına yönelik gelişmiş güvenlik işlevleri sunuyor. UTM-1 ile entegre Check Point SmartCenter, herhangi bir ek yazılım veya donanım ihtiyacı olmadan cihazın merkezi olarak yönetilebilmesini sağlıyor. UTM-1 ayrıca SSL VPN teknolojisi ile güvenli uzaktan erişim sağlarken, kapsamlı izlem ve raporlama özellikleri ile BT yöneticilerine ağ altyapılarının derinlemesine görüntüsünü sunuyor.
UTM-1 cihazları, Check Point’in birleşik güvenlik mimarisi ile tam entegre olarak çalışabiliyor. Cihazlar tek başına kurulup yönetilebildiği gibi, daha büyük bir ağın parçası olarak kurulup merkezi olarak da yönetilebiliyor. Halihazırda Check Point’in kurumsal çözümlerini kullanan büyük kurumlar da, mevcut SmartCenter yönetim altyapılarını kullanarak, uzak / şube ofisleri için UTM-1 cihazlarını yönetebiliyorlar.
Check Point UTM-1’in Başlıca Özellikleri Durumsal Denetim Özellikli Güvenlik Duvarı: Yüzlerce protokol ve uygulamanın güvenliğini sağlar. IPSec VPN: Güvenli noktadan noktaya (site-to-site) bağlantı ve uzaktan erişim sağlar. SSL VPN: Ek donanım ve yazılım ihtiyacı olmaksızın uzaktan erişim sağlar. Entegre Saldırı Önleme Sistemi: Ağ ve uygulama düzeyindeki tehditleri durdurur. Antivirus Ağgeçidi: Virüsleri, FTP, HTTP, POP3, ve SMTP gibi kritik protokollerle ağa girmeden, giriş noktasında durdurur. Anti-spyware Ağgeçidi: Spyware’i ağa girmeden durdurur. Web Uygulama Güvenlik Duvarı: Web sunucularını cross-site scripting, directory traversal ve SQL injection gibi saldırılardan korur. Web Filtreleme: Geniş URL kategorileri ile, kurumsal ağ kaynaklarının uygun olmayan web gezileri için kullanılmasını önler. Merkezi Yönetim: Ek donanım ve yazılım ihtiyacı olmadan çok sayıda konumun merkezi olarak yönetilebilmesini sağlar. Merkezi Otomatik Güncelleme: SmartDefense hizmetleri ile, savunma mekanizmaları, politikalar ve diğer güvenlik bileşenleri sürekli otomatik olarak güncellenir. Gerçek Zamanlı İzleme ve Derinlemesine Raporlama: Kapsamlı kayıt yönetimi, analiz ve raporlama araçları içerir. |