Internet güvenliği konusunda dünya lideri Check Point, VPN-1 UTM Edge ile uzak ofisler için enterprise ölçekli güvenliği ve tak-çalıştır (plug-and-play) teknolojisi sayesinde sağladığı kurulum kolaylığında güçlü bir tarihe sahip olan VPN Edge’lere yeni teknolojiler ekleyerek VPN Edge’in ününü devam ettiriyor.
VPN-1 UTM Edge, şirketlerin uzak ofislerindeki güvenliği ve yönetimi sağlamak için üretilmiş, dahili ADSL modemi bulunan, all-in-one bir güvenlik cihazıdır.
Check Point VPN-1 UTM Edge, kapsamlı güvenlik, ADSL, Wi-Fi ve print server desteği sağlayarak uzak ofislerin merkez ofislerle aynı güvenlik seviyesinde korunmasını ve tüm organizasyonun güvenliğini sağlar. Check Point VPN-1 UTM Edge, “Smart Defense” teknolojisi sayesinde ağ geçidinde anti-virüs ve anti-spyware korumasını barındırır. Anti-virüs taraması ayrıca e-mail (SMTP,POP3), web ve FTP trafiğini de real-time kontrol eder. Ayrıca verilerin güvenliğini sağlamak için VPN-1 UTM, AES (128/256 bit), 3DES ve SSL gibi en güçlü şifreleme algoritmalarını çalıştırır.
VPN-1 UTM Edge, uzak ofislere hızlı ve kolay bir biçimde kurularak personel ve kurulum gibi ek masrafları ortadan kaldırır. Güçlü “stateful inspection” teknolojisi, firewall, atak önleme, gateway antivirüs ve IPSEC VPN özelliklerini bir arada sağlayan VPN-1 UTM Edge, aynı zamanda ADSL ve WAN protokolleri için de destek vererek kullanıcılar için esnek kullanım seçenekleri sunar.
VPN-1 UTM Edge VOIP protokolü, instant messaging ve peer-to-peer uygulamalar gibi 150 önceden tanımlanmış uygulama, servis ve protokolü kontrol edebilir.
VPN-1 UTM Edge ile yeni gelen özellikler:
Entegre ADSL modem, ADSL2,T.1413,G.DMT,G.Lite desteği
RADIUS server’a port bazlı kimlik denetimi. Bu sayede dinamik olarak ağa katılan kullanıcılar network için tehdit oluşturmuyorsa belli bir VLAN’a (sanal yerel ağ) dahil olurlar. Bu sayede sistem yöneticileri ağa katılan bilgisayarların güvenlik kurallarına uygunluğunu test edebilirler.
Güvenli sanal bağlantı noktaları yaratır. Bir VPN-1 UTM Edge cihazında 4 taneye kadar SSID eklenebilir.Bu sayede sistem yöneticileri WLAN servislerini kişiye özel güvenirlirlik seviyesine göre sağlayabilirler. Öreneğin bu şekilde internete çıkacak kullanıcı sayısı kısıtlanabilir.